Lody na Payku - czy nadal je lubimy

Lody na patyku, czy nadal je lubimy?     Lody na patyku, a może lody w waflu lub lody z maszyny? A jeśli przedstawimy jeszcze inną propozycję, a mianowicie lody tajskie? Lody- ten pyszny deser tak lubiany w wielu krajach świata doczekał się naprawdę wielu odsłon. Czy aby na pewno Polacy są zainteresowani każdą ich formą?   Polacy lubią lody   Kto nie lubi lodów. Latem chłodzą, a zimą są przyjemnym wspomnieniem beztroskich wakacji i urlopów. Polacy jednak jedzą lody w stosunkowo małych ilościach, porównując się do innych krajów europejskich. Robimy to chętnie, ale przede wszystkim w sezonie. Lody na patyku miały okres swojej świetności lata temu, kiedy stanowiły najprostszy sposób na deser. Ich przygotowanie nie wymagało skomplikowanej maszyny do lodów, a sprzedawano je hurtowo na plażach. Obecnie od lodów chcemy nieco więcej. W ten trend idealnie wpisują się więc lody tajskie, które cieszą się dziś dużym powodzeniem ze względu na swoją oryginalność i wyjątkowy charakter.   Lody na patyku i lody tajskie   Mało kto wybiera się dziś do kawiarni w celu zakupu lodów na patyku. Rzadko kiedy można je tam również spotkać. Najlepsze lody kupimy bowiem w małych kawiarenkach, gdzie lody tajskie czy lody świderki odrywając tam główną rolę. Franczyza-lody tajskie to także świetny pomysł na własny biznes. Tym bardziej, że nie wymaga zbyt dużych nakładów finansowych. Wystarczy tylko wyposażenie kawiarni w maszyny do lodów, trochę drobnych na start i możemy zająć się sprzedażą deserów, które ucieszą nie tylko dzieci, ale także dorosłych.